Follow US:

Practice English Speaking&Listening with: "Something Very Important Happens at 03:30 am" | SADHGURU shares YOGIC SECRETS

Normal
(0)
Difficulty: 0

Ka diçka që ndodh në natyrë në mes 3:30 dhe 3:40, është një pjesë shumë e rëndësishme e kohës

Dhe si fillojnë njerëzit në këtë rrugë

Sepse shumë gjëra kanë kuptim për njerëzit, por në botën ku jetojnë ata nuk e dinë se ku duhet të fillojnë

Nëse unë ju mësoj se ku ju mund të menaxhoni kimikatet tuaja ashtu siç dëshiron

Por kemi nevojë për 32 orë kohë të fokusimit. A mendoni se jeta juaj është mjaft e vlefshme për këtë investim te kohes. Qe unë po kërkoj. Po

32 orë kohë të fokusimit

Çdo qenie njerëzore dëshiron që jeta e tij të zgjerohet

Nëse nuk u tregoni atyre mënyrat e duhura për ta rritur, ata do të gjejnë te shkurtat

Shihni një njeri që shkon në bar dhe një burrë që shkon në një kishë, tempull apo çfarëdo

Duke kërkuar të njëjtën gjë. Ata po përpiqen ta përmirësojnë atë jetë, apo jo?

Nëse nuk u tregoni atyre një mënyrë të duhur, ata do të marrin çfarëdo mënyre që janë në dispozicion në rrugë Kjo është e gjitha që ju doni të shkoni përpara, por ju vë prapa

Inteligjenca juaj është kthyer kundër jush. Kjo eshte e gjitha

Nëse inteligjenca juaj do punonte për ju, do të krijoni lumturi apo mjerim?

80 deri 85% e popullsisë sot janë në alkohol ose në një lloj droge. Ne kemi ardhur në një vend ku

Të rritim ushqimin tonë. Kemi nevojë për kimikate për të qenë të shëndetshëm

Ne kemi nevojë për kimikate sot 70% e popullsisë është në ilaçe me recetë të disa llojëve, të jetë paqësore

Kemi nevojë për kimikate. Të jemi të kënaqur. Kemi nevojë për kimikate që të jenë ekstazë. Sigurisht që ju keni ekstazë

Pra, ne po shkojmë drejt kimikateve në një mënyrë të madhe ujin që pini është plot me kimikate

ajri që thithni është i tillë dhe ushqimi që hani është kështu, nëse 90% e njerëzimit

Shkon në konsum të kimikateve me vetëdije ose në mënyrë të pandërgjegjshme ata konsumojnë shumë prej tij brezin e ardhshëm që prodhojmë

Do të jetë me një cilësi më të vogël sesa kush jemi

Kjo është një krim kundër njerëzimit

Pra, tani kimike është neto nuk është një tjetër trapezë

Është një rrjet që mund të bini dhe njerëzit përjetojnë qiellin e tyre të vogël. E pra, ajo ju rrënon në shumë mënyra

Gjëja e rëndësishme për jetën nëse është një karkalec atje ose ju

Të dy ne po përpiqemi të jemi jeta më e plotë e mundshme që ne mund të jemi një karkalec po përpiqet të jetë një vullnet i plotë

karkalec a

Qenia njerëzore po përpiqet të jetë një qenie e plotë njerëzore në mënyrë të ngjashme me një qenie njerëzore nëse heq ndonjë nga aftësitë e tij

Në ndonjë mënyrë edhe përkohësisht e keni zgjeruar jetën e tij

Pra, dehje është vetëm se ajo është largimin e aftësive tuaja për një periudhë kohore

Por nëse vazhdoni ta bëni këtë, kjo do ta marrë atë për jetën tuaj

Kështu që ju jeni duke e larguar ose nënshtruar aftësit tuaja për pak kënaqësi, ose ndoshta shumë kënaqësi. Cfaredo

megjithatë

Ju dëshironi ta përshkruani atë

por gjëja e rëndësishme është që ju jeni duke marrë një hap prapa me jetën, sepse jeta mund të rritet vetëm duke u mprehur dhe

Rritjen e aftësive tona, jo duke ulur aftësitë tona. Kjo do të thotë që po bëjmë një hap prapa

Edhe pse mund të ketë kënaqësi për këtë, sepse ju duhet të kuptoni fabrikën më të madhe kimike të sofistikuar

Fabrika kimike është e drejtë këtu

Nëse je një menaxher i mirë

Ju do të prodhoni atë që dëshironi nga kjo

Nëse je një menaxher i keq

Ju bëni gjëra të gabuara që ju të merrni ankth që të merrni diçka tjetër që të merrni mbeturina që ndodhin brenda jush, sepse jeni

Po e keqpërdorni fabrikën tuaj kimike ose nuk dini të menaxhoni fabrikën tuaj kimike, pse inteligjenca juaj është kthyer kundër jush?

Nuk ka bazë mjaft te qëndrueshme

kështu që i gjithë sistemi yogjik është në lidhje me këtë që të krijoni një bazë të qëndrueshme në mënyrë që inteligjenca juaj të funksionojë për ju nëse

Inteligjenca kthehet kundër jush, asnjë forcë në univers nuk do t'ju shpëtojë ju jeni një gjë e bërë

Ju jeni duke folur për liber rreth mendimeve, ju e dini, ne jemi të obsesionuar me mendime në këtë botë

jam duke menduar

Dhe unë jam duke menduar se kur them që unë jam duke menduar këtë, një mënyrë tjetër për të thënë se është, unë duke e bërë këtë, unë jam duke e bërë atë

Ju mund të bëni çfarëdo që dëshironi. Sa kohë që ju ta gëzoni atë

Por kjo mund të jetë e rrezikshme

Gjithmonë duke u përpjekur të mendoni për zgjidhjen gjithmonë duke u përpjekur të jeni mendimet tuaja

Nëse bëheni atë që bëni ju

Fatkeqësisht nuk është?

Ju, mendimet tuaja i përkasin juve, ose i përkisni mendimeve që duhet të bëni për mendjen tuaj?

E gjithë përvoja njerëzore vjen nga brenda, apo jo? Unë nuk e di se çfarë lloj gjenie fillojnë këto gjëra

E di në Amerikë. Duhet të ketë një milion libra që tregojnë se si ta bëni lumturinë nga diçka tjetër ose dikush tjetër

por të gjithë

Përvoja njerëzore gjenerohet nga brenda, asaj që vjen nga brenda, ju duhet të jeni ashtu siç dëshironi, apo jo?

A është e thjeshtë një maskë? po

Çfarë vjen prej jush?

Nuk mund të jetë mënyra që ju dëshironi

Por ajo që vjen nga brenda jush duhet të jetë mënyra që ju dëshironi, nëse çdo gjë të ndodhë brenda jush, ashtu siç dëshiron

A do të jesh i lumtur apo i mjerë?

Njerëzit vijnë dhe SADHGURU, te lutem na mëson se si ta kontrollojm mendjen time, i them se a dëshiron që mendja juaj të kontrollohet ose çlirohet. Oh,

Po, çlirimi juaj, por si të kontrolloni?

sepse ata mendojnë

se inteligjenca është një problem serioz dhe

Ka qenë në jetën e tyre

Pra, cila është zgjidhja, nëse hiqni një pjesë të trurit tuaj, do të jeni mirë. Ju në thelb jeni duke u ankuar

Do të doja të kisha trurin e një krimbi të tokës këtë trurin e njeriut. Unë nuk jam në gjendje të trajtoj. po

që është një fakt që tha Charles Darwin

Që ju evoluoheni nga një majmun. Ti je majmun

Pastaj u bë një njeri ADN dallimi midis një shimpanze dhe juve është vetëm 1.23%

Pra, në këtë kuptim

Fiziologjikisht, ju jeni vetëm një pikë dy tre për qind larg nga një shimpanze. Nuk është një dallim i madh, a nuk është hije?

Është vetëm një hije e dallimit

Por sa i përket inteligjencës dhe vetëdijes, ti je botëra larg një shimpanzeje

Pra, problemi juaj është vetëm kjo që ju keni një inteligjencë për të cilën ju nuk keni një platformë të qëndrueshme të mjaftueshme

Nëse unë ju mësoj një mënyrë ku ju mund të menaxhoni kimin tuaj ashtu siç dëshironi

Por kemi nevojë për 32 orë kohë të fokusimit. A mendoni se jeta juaj është mjaft e vlefshme për këtë investim te kohes. Qe unë po kërkoj

Po, atëherë duhet të investoni, kjo është ajo që quhet një program inxhinierik

Studioni dy orë kohë të fokusuar. Ne mund ta formatojmë atë në mënyra të ndryshme, por shumë investime duhet të hyjnë

Të rinjtë e sotëm

Duhet të merrën pak më shumë në aspektin e aktivitetit fizik pak më shumë në natyrë

Ndoshta ngjitej në mal ndoshta duke notuar në liqen. Si do të fitojë guximi i një të riu?

mësoni të trajtoni shumë gjëra nese nuk

Nëse nuk bëni diçka të paparashikueshme, gjithçka është një udhë e caktuar. Nuk eshte mire

Unë mendoj se njerëzit këto ditë mungojnë në atë marrëdhënie me trupin e tyre

Ndoshta ne fillojmë atje. Çfarë është yoga?

fjala yoga nënkupton Bashkimin

Bashkimi do të thotë

Nëse jeni të vetëdijshëm për këtë, ose nuk jeni në dijeni për këtë, tani po ndodh këtu si pjesë e çdo gjëje tjetër

Çfarë pemët nxjerrin ju jeni duke thithur, atë që ju e nxjerrni pemët janë duke e thithur, jo vetëm në nivelin e frymëmarrjes dhe të gjitha nivelet

Kjo po ndodh. Ajo që ju mendoni si "vetja ime" është vetëm një kufi psikologjik që keni ngritur. Kështu do të thotë yoga

duke e zhdukur me vetëdije kufijtë e individualitetit tuaj

Nëse ulesh këtu nëse përjeton gjithçka rreth jush si veten, kjo është joga

Nëse e përjetoni gjithë këtë si veten time

A keni nevojë për moralin? A te mësojë ndokush, prej këtyre pesë gishta? Ky është një gisht i vogël. Mos e pritni

A është e nevojshme moraliteti i tillë? Çdo gjë që ju mendoni është një pjesë e vetes me këtë?

Ju nuk keni nevojë për ndonjë vlerë që nuk ka moral për asgjë

Sepse është pjesë e jush

Kjo është ajo qka joga është, do të thotë të përjetosh gjithçka si pjesë e jush

kur dikush përjeton gjithë universin është një pjesë e vetes, atëherë ne themi se është një yogi është shkenca

Përafrimi i gjeometrisë tuaj

Gjeometria juaj individuale me gjeometrinë kozmike

Kur gjeometria përputhet me diçka më të madhe, bëhet sikur funksionon kështu

Kjo ju bën të përjetoni veten ashtu

Ju po përpiqeni të organizoni gjeometrinë tuaj në mënyrë që të përputhet me gjeometrinë më të madhe ose kozmike sapo të fillova të bëj

yoga fizike e thjeshtë brenda një ose dy muajve

Nuk ka rëndësi se ku jam deri me sot

Ne mengjes prej 3:30 deri ne 3:40, mbrenda ketyre minutave, un gjithmon jam zgjuar

Ka diçka që ndodh në natyrë në mes 3:30 dhe 3:40. Ajo quhet Brahma muhurtham në yoga

Është një pjesë shumë e rëndësishme e kohës. Pra, kur të ndodhë kjo, trupi juaj vetem zgjohet

Kjo ndodh për të gjithë, por ata nuk e vërejnë atë

ashtu si këto ndryshime të shumta ndodhin thjesht sepse

Yoga e thjeshtë, kështu që unë jam vazhdimisht duke i kujtuar njerëzit

Nuk ka rëndësi se për çfarë arsye bëni gjërat e duhura, edhe për arsye të gabuara

Nëse bëni gjërat e duhura gjërat e duhura do t'ju ndodhin tani. Është e thjeshtë që nuk do të thotë se është e lehtë. Epo, as nuk është e vështirë

Shih shumicën e njerëzve të kuptojnë

kompleksitetin si inteligjencë

Nëse ata e bëjnë veten të vështirë, ato duhet të jenë inteligjente

duke e bërë një gjë të thjeshtë të vështirë

Nuk është inteligjenca që bën një gjë shumë komplekse, është e thjeshtë inteligjenca, apo jo? Ndjenjë të gabuar të inteligjencës?

Ideja e inteligjencës ka hyrë në mendjet e njerëzve. Ata mendojnë se nëse bëjnë ndonjë problem nga çdo zgjidhje, ata janë inteligjente

Jo, jo nëse gjeni zgjidhje për çdo problem ajo është inteligjenca

Dhe si fillojnë njerëzit në këtë rrugë?

sepse shumë kjo ka kuptim për njerëzit, por në botën që ata jetojnë në ata nuk e dinë se ku te fillojn

Edhe dje isha në këtë bisedë si të akademisë

Pyetja e fundit ishte e gjithë kjo është mirë Satguru

A mund të na jepni një mantë që ne mund të marrim në shtëpi dhe kjo do të funksionojë për ne? Kështu që unë e pyeta një pyetje të thjeshtë?

Shihni për të mësuar ABC për të mësuar të lexoni dhe shkruani një gjuhë të thjeshtë si anglishtja. Unë jam duke thënë gjuhën e thjeshtë vetëm 26 alfabete

për të mësuar një gjuhë të thjeshtë

Ju merrni 12 vjet të shkollimit për të lexuar, shkruar, te kuptuar

Ju jeni duke marrë 12 vjet. Për të transformuar jetën tuaj, doni ta bëni këtë për dy minuta?

Pra, a ia vlen kjo jeta juaj?

Pra, nëse jeta juaj është e vlefshme, a nuk është e rëndësishme që të investoni një sasi të caktuar të kohës dhe energjisë?

Në vend që të kërkoj këtë gje mantre me të cilën do ta transformoj jetën time

Nuk do të ndodhë kështu

Kjo është arsyeja pse shumica e njerëzve kanë mbetur në mënyrën se si kanë mbetur, sepse nuk kanë investuar në mirëqenien e tyre

The Description of "Something Very Important Happens at 03:30 am" | SADHGURU shares YOGIC SECRETS